Namık Tatlısı Yapılışı

Namık Tatlısı için şart olan tek malzemeler irmik, şeker ve vanilyadır. Diğer her türlü malzeme kişiye kalır. Çoğunlukla ek olarak limon ya da portakal kabuğu, çilek, reçel seçilir. Mazlemeler 3 yumurta 3 çay bardağı un 3 çay bardağı irmik 3 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı şeker 2 paket kabartma tozu 2 paket vanilya Şerbeti: 4,5 Su bardağı su 4,5 Su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı limon Tarif Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, , kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru, yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağlayın. Dilimleyip üstüne istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet Olsun namık tatlısı, namık tatlısı tarifi, namık tatlısı nasıl yapılır, namık tatlısı nedir
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Yemek Tarifi - Demo
Tema Yapımcısı